Categorie: Column archief

Cora KuiperDe fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen schrijven zo nu en dan een column over zaken die hun bezighouden. Deze keer Cora Kuiper. Cora woont in Eext.


Trots

Gezien m’n werk ben ik camera’s gewend. In mijn nog prille loopbaan als raadslid had ik ze echter nog niet in onze raadszaal gezien. Dat was wel even raar opkijken toen ik een camera zag tijdens onze raadsvergadering van november. De camera was er voor onze Ivo Berghuis. Genomineerd voor politiek talent van Drenthe.

We zijn trots op Ivo. Sinds maart dit jaar in onze raad. Ivo is voor onze fractie verantwoordelijk voor Financiën en Bedrijfsvoering, Openbare werken, Verkeer en Vervoer, Openbare orde en Veiligheid, Gemeentelijke afvaltaken en Sport. Met zijn kennis, zijn rust en zijn tact is hij zeer waardevol voor onze fractie.

Hij stond eerder dit jaar op plek 7 op de lijst van Gemeentebelangen, kreeg ruim 100 stemmen. Dat is behoorlijk voor een nieuwkomer, vooral ook met de concurrentie in zijn woonplaats van de ervaren Nanno Pul. De kiezers hebben vertrouwen in hem, net als wij. Hij is nog geen jaar raadslid, maar wat ons betreft zeker het grootste politieke talent van Drenthe.

Vrijdag 12 december maakt de jury bekend wie met de titel naar huis gaat. Wij houden u op de hoogte.

De beelden die gemaakt zijn tijdens de raadsvergadering kunt u zien op donderdag 27 november op RTV Drenthe.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.