Categorie: Column archief

Bertus Reinders

De fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer Bertus Reinders. Bertus woont in Grolloo.

Meertmaond Streektaolmaond

Stark Lokaol

Der wordt oes as raodsleden veursteld um Dreènts te praoten. Aj dat kunt tenminste, want niet elk en ien sprek nog Dreènts nowdaogs. En aj Dreènts praot, dan is dat in je iegen taoltie en dat is hiel aans as ‘an aander kant van de brugge’, zoas oes old-raodslid Lukas aait zee. ’t Zul mij beneien wel of dialect prat in de raodszaol.

Drenthe is an de orde van de dag in dizze maond en wel um de verkiezings die de 18de holden wordt. Ie weet wel, die van ’t waoterschap en ok van de previncie vanzölf. Zie hebt der maor wat drok met, de landelijke partijen. Opiens weet ze oes te vinden op ’t plattelaand. Opiens ok bint underwarpen die ze aans liever vergeet, now belangriek. Der bint partijen die ’t slim benauwd hebt en dat is ok te marken. Der giet gien gelegenheid verbij of der wordt een prominent figuur veur ’t voetlocht haold. Ik heb het dan over de verkieings veur de Provinciale Staoten, Dizze PS bepaold naomelijk de saomenstelling van de Eerste Kaomer. As dat niet zo was, dan zagen ie al die Bobo’s ok niet.

Aj plannen hebt, moej der now met ankommen. Ie hebt kaans daj in elk geval een antwoord kriegt die zodaonig formuleert is, daj ienigzins verheugt de verkiezingen tegemoet gaot, maor waor aj nao de verkiezings niet bliede wordt van ’t resultaot.

Ik heb niet zoveul op met die mooipraoterij. Ik arger mij an de kraant, die in dizze tied een duudelijke politieke veurkeur hef. Doe maor gewoon denk ik dan. Deurum bin ik bliede met die neie partij, Sterk Lokaal. ’t Is jammer dat ’t neudig is eigenlieks, maar allent op dizze manier krieg wij een kaans um met oeze veurstellen ok op previncieniveau een voet an de grond te kriegen. Wat zeg ik? Beide voeten, want daormet stao wij graog op de grond. In de gemienten bint de lokalen sterk. Ik hoop dat ok de previncie ‘Stark Lokaol’ wordt.