Categorie: Column archief

Bertus Reinders

De fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer Bertus Reinders. Bertus woont in Grolloo.


De NL-Doet vrijwilliger

Als lid van de gemeenteraad word je uitgenodigd om actief deel te nemen aan zaken als NL-Doet. Dit jaar, op 21 maart, was er gelijktijdig de start van het jaar van recreatie en toerisme Aa en Hunze, maar dat heb ik voorbij laten gaan. De Vereniging voor Volksvermaken te Grolloo had zich aangemeld voor NL-Doet en als voorzitter ben je daar dan aanwezig natuurlijk. In Grolloo hadden maar liefst vier verenigingen zich aangemeld en allen werden door het Oranjefonds gehonoreerd. Kans genoeg dus om de armen uit de mouwen te steken.

Ik heb me beziggehouden met het maken van grote bloembakken ten behoeve van Ville Fleurie. We zijn een heel eind gekomen, maar wanneer je een heel dorp in de bloemen wilt zetten, zijn er nog wel een paar dagen nodig.

Ook zonder NL-Doet waren de bloembakken er wel gekomen, werd het dorpshuis wel onderhouden, het materialenhok van SGO wel opgeknapt en hadden de monumenten in het dorp wel een poestbeurt gekregen. Wat deze dag tot een succes maakt is de gezelligheid. Vier verenigingen die samen de lunch genieten en na afloop even nazitten met een hapje en een drankje. Een dertigtal vrijwilligers die heel wat werk hebben verzet en toch ook een leuke dag hebben gehad. Daar doe je het voor. Ik tenminste wel en het zorgt er ook nog eens voor dat je als volksvertegenwoordiger weet wat er nodig is in de dorpen. Dan merk je dat je met relatief kleine bedragen een gemeenschap kunt stimuleren zelf zaken op te pakken. Het enige dat verder nodig is, is dat in die gemeenschap mensen moeten zijn die initiatieven nemen.

Wanneer je dit op een rijtje zet, is het niet zo gek dat wij als Combinatie Gemeentebelangen het Kern- en buurtgericht werken belangrijk vinden en dat door ons het Leefbaarheidsfonds als smeermiddel wordt gezien.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.