Categorie: Column archief

Ivo BerghuisDe fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer raadslid Ivo Berghuis. Ivo is woonachtig in Gieten en maakt sinds de verkiezingen deel uit van onze fractie.


19 maart 2014, 23:00 uur: het uur van de waarheid. Vol spanning stonden we in het gemeentehuis te kijken naar het scherm waarop telkens de uitslagen bekend werden gemaakt. Op dat moment moest ik ook even terugdenken aan hoe ik bij gemeentebelangen ben begonnen. Dit begon als volgt. Vaak als ik overleg met mijn collega Rikus Harms had, kregen we het aan het eind van het overleg over de politiek en gemeentebelangen in het bijzonder. Politiek had altijd al mijn interesse, maar na de studie gingen andere zaken eerst voor. Een gezin, een huis en een carrière. Maar zoals gezegd, de interesse bleef. Op verzoek van Rikus besloot ik in maart 2013 de stoute schoenen aan te trekken en een algemene ledenvergadering van de cgb bij te wonen. Deze eerste indruk was zo goed dat ik direct lid werd. Vanaf toen ben ik ook de fractievergaderingen bij gaan wonen om te kunnen proeven hoe het binnen de fractie er aan toe gaat. Dit ging een half jaar zo door, waarbij ik de vergaderingen volgde en steeds beter werd ingevoerd in de politiek van Aa en Hunze.

En toen kwam er op een zaterdagavond een telefoontje van de voorzitter met de vraag of ik op de kieslijst wilde op een mogelijke verkiesbare plek. Oei, daar moest ik wel even over nadenken, want dat heeft best een impact op je leven en vrije tijd. Na een aantal gesprekken en overleg binnen het gezin heb ik de knoop doorgehakt en mij verkiesbaar gesteld. Dat betekende vervolgens verkiezingsavonden bijwonen, flyers uitdelen bij de c1000, actief mensen benaderen etc. Een hectische tijd, maar leerzaam en met een leuke club mensen om je heen is dat prima te doen. En dan die climax op 19 maart. Zoals gezegd een avond met spanning maar ook ontlading en vreugde. En teleurstelling bij de partijen waar het minder goed is verlopen. It's all in the game. Vrijdag de 21 maart kreeg ik zelf ook het verlossende telefoontje dat ik in de raad zou komen. Het begin van een nieuwe ervaring en nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb. Na de installatie van de raad is inmiddels ook de coalitie gevormd en wordt het akkoord geschreven. De eerste echte raadsvergadering zal op 23 april plaatsvinden. Dan is de kop er af en gaan we er met 8 mannen en vrouwen tegenaan om er iets moois van te maken.

 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.