Categorie: Column archief

Klarina Brands

De (steun)fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer Klarina Brands. Klarina woont in Rolde.


Tijdelijk ontslag

De oplettende lezer heeft het misschien al gezien op de website van de gemeente Aa en Hunze. Ik sta niet meer in het rijtje van de raadsleden. Oei, is er iets ergs aan de hand? Nee hoor, juist iets leuks! Zo rond 11 oktober verwachten mijn vriend Henri en ik namelijk ons eerste kindje. Vanaf maandag 14 september ben ik dan ook met zwangerschapsverlof. Of, zoals dat in het geval als raadslid heet tijdelijk ontslag. Ontslag klinkt meteen zo zwaar, maar het gaat (gelukkig) dus niet om aftreden. Net zoals bij mijn werk heb ik nu dus 16 weken zwangerschapsverlof en wordt er een tijdelijke opvolger benoemd. Ik had ervoor kunnen kiezen om geen tijdelijk ontslag in te dienen, maar met een vervelend zwangerschapskwaaltje als vocht (heel veel vocht..) vasthouden moet ik zo veel mogelijk met de benen omhoog liggen. Hierdoor zou ik dus niet slechts 1 raadsvergadering missen, maar misschien wel 2 of 3 en dan komen daar ook nog de commissievergaderingen bij. Dat heeft mij in overleg met de fractie doen besluiten om een tijdelijk ontslag in te dienen. Uiteraard blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen via mijn fractie, volg ik alle vergaderingen online via de gemeentelijke website en lees ik mijn mail dagelijks (de iPad ligt toch naast me op de bank ;-)). Helemaal afstand nemen doe ik dus zeker niet. Bovendien spelen op dit moment ook genoeg zaken waarbij ik betrokken wil blijven. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de inwoners van Aa en Hunze.

Mijn tijdelijk opvolger Jos van der Werf uit Gieten stelt zich in de volgende column graag aan jullie voor. Jos, vanaf deze plaats wens ik je een succesvolle en leerzame periode toe! Vanaf januari zet ik me weer voor de volle 100% in voor alle inwoners van onze mooie gemeente. Mensen, tot volgend jaar!

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.