Categorie: Column archief

Jos van der Werf

De (steun)fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer Jos van der Werf. Jos woont in Gieten.

Krachtenvelden….

commissie-, steunfractie- en raadsvergaderingen, moties, azielzoekers, camping bij de boerderij of camping bij een niet-boerderij, wet op de lijkbezorging, schorsen van vergaderingen, afleggen van eed of belofte, opmaat naar begroting en humor van de burgemeester. Zomaar een spontane greep van mijn ervaringen uit de eerste week als tijdelijk raadslid van onze partij.

Als nummer 11 op de verkiezingslijst werd ik een paar weken geleden benaderd door onze partijvoorzitter Hendrikus met het verzoek om Klarina voor een paar maanden te vervangen. Na wat wikken en wegen en afstemming met mijn gezin, heb ik ja gezegd.
Ik ervaar het als een unieke kans om als aanvulling op mijn ambtelijke loopbaan bij rijk, provincie en gemeente deze kans als volksvertegenwoordiger van de gemeente Aa en Hunze te pakken. En dat binnen een partij waarbij men elkaar aanspreekt, stevige debatten voert, hard werkt en ziel en zaligheid overheeft voor u als inwoner van een gemeente die de komende tijd voor - in mijn ogen - gevoelige en historische uitdagingen staat.

Ik kijk er naar uit om de komende maanden hierin te mogen meedenken en uw belangen te mogen behartigen.