Categorie: Column archief

Klarina BrandsDe fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer raadslid Klarina Brands. Klarina is woonachtig in Rolde en maakt sinds de verkiezingen deel uit van onze fractie.


Twee keer Brands

Vader en dochter in gemeenteraad. Zo luidde de kop van het krantenartikel in het Dagblad van het Noorden. Ik weet nog dat de journalist me twee dagen daarvoor meteen na de beëdiging aantikte en vroeg of hij mij en mijn vader mocht interviewen. Een beetje overrompeld antwoordde ik natuurlijk ja. Eigenlijk heb ik er geen moment bij stil gestaan dat twee familieleden in een gemeenteraad best bijzonder is.

Vorig jaar maart woonde ik de algemene ledenvergadering bij. Die avond ben ik toegetreden tot de communicatiecommissie en raakte ik langzaamaan steeds meer betrokken bij Gemeentebelangen. Een lokale partij die bij me past en, niet onbelangrijk, die wordt gevormd door leuke, enthousiaste mensen. Heel gewoon, nuchter en met beide benen op de grond. En ja, dat resulteerde in twee keer de naam Brands op de kieslijst.

19 maart ontving m'n moeder veel telefoontjes. 'Wat moeten we nu? Op wie moeten we nu stemmen?' 'Als je wilt, kun je splitsen', zei ze. En dat gebeurde waarschijnlijk. Het aantal stemmen dat mijn vader vier jaar terug had was nu bijna gehalveerd (oeps). Het geeft me een goed gevoel dat mensen ook vertrouwen in deze Brands hebben. Ik zie de raadsperiode met mijn vader en de zes andere raadsleden vol vertrouwen tegemoet. Een mooie club met ieder z'n eigen kwaliteiten. Ik heb er zin in!

 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.