Categorie: Column archief

Klarina BrandsDe fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer raadslid Klarina Brands. Klarina is woonachtig in Rolde en maakt sinds de verkiezingen deel uit van onze fractie.

Twee keer Brands

Vader en dochter in gemeenteraad. Zo luidde de kop van het krantenartikel in het Dagblad van het Noorden. Ik weet nog dat de journalist me twee dagen daarvoor meteen na de beëdiging aantikte en vroeg of hij mij en mijn vader mocht interviewen. Een beetje overrompeld antwoordde ik natuurlijk ja. Eigenlijk heb ik er geen moment bij stil gestaan dat twee familieleden in een gemeenteraad best bijzonder is.

Vorig jaar maart woonde ik de algemene ledenvergadering bij. Die avond ben ik toegetreden tot de communicatiecommissie en raakte ik langzaamaan steeds meer betrokken bij Gemeentebelangen. Een lokale partij die bij me past en, niet onbelangrijk, die wordt gevormd door leuke, enthousiaste mensen. Heel gewoon, nuchter en met beide benen op de grond. En ja, dat resulteerde in twee keer de naam Brands op de kieslijst.

19 maart ontving m'n moeder veel telefoontjes. 'Wat moeten we nu? Op wie moeten we nu stemmen?' 'Als je wilt, kun je splitsen', zei ze. En dat gebeurde waarschijnlijk. Het aantal stemmen dat mijn vader vier jaar terug had was nu bijna gehalveerd (oeps). Het geeft me een goed gevoel dat mensen ook vertrouwen in deze Brands hebben. Ik zie de raadsperiode met mijn vader en de zes andere raadsleden vol vertrouwen tegemoet. Een mooie club met ieder z'n eigen kwaliteiten. Ik heb er zin in!