Categorie: Column archief

Ivo BerghuisDe fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen schrijven zo nu en dan een column over zaken die hun bezighouden. Deze keer Ivo Berghuis. Ivo woont in Gieten.


Internet, vakantie en Oostermoerfeest

Ongeveer twee weken geleden ben ik begonnen met het schrijven van deze column vlak voor mijn vakantie. De bedoeling was dat het over het Oostermoerfeest zou gaan. Ik kreeg de column helaas niet af voor mijn vakantie dus ik dacht: die maak ik wel even af op de camping in Italië. Dat liep wat anders. We zaten namelijk op een plek waar we verstoten waren van internet en wifi. geenwifiDat voelt dan eerst wat onthand, omdat ik erg aan deze dingen ben gewend, maar na een paar dagen besefte ik dat het ook wel lekker is om niet continu nieuws, mails, whatsapps enzovoorts te lezen. Bovendien is er op dit moment genoeg ellende in de wereld waar je alleen maar triest van kunt worden. Af en toe een Telegraaf te lezen voor de caravan geeft dan meer dan genoeg informatie over de ellende in Syrië, Irak, Gazastrook en Oekraïne. Nu ben ik echter weer terug van vakantie en heb weer de beschikking over internet. Daarom na dik twee weken alsnog deze column met een korte terugblik op het Oostermoerfeest.Oostermoerlogo

Na 5 jaar wachten was Gieten weer aan de beurt voor het Oostermoerfeest. Dit betekende voor veel straten en buurten een maandenlange voorbereiding voor straatversiering, verlichting en soms een versierde kar. Het programma was prima voor elkaar met een boerentrekkertrek, de vijfkamp, kindertheater, The Night of the Proms, de Corona's, een hardloopwedstrijd en nog veel meer. Wat dat betreft complimenten aan de organisatie en alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Door het prachtige weer konden alle festiviteiten doorgang vinden. De traditionele optocht was een lange rij met versierde wagens en een reclamekaravaan (het leek wel de tour de France). Helaas werden de feestelijkheden overschaduwd door de verschrikkelijke ramp met de MH17 in Oekraïne. Voorafgaand aan de Night of the Proms werd hiervoor een gepaste minuut stilte gehouden om de slachtoffers te gedenken.

De straat waar ik zelf woon deed ook mee aan het feest. Ons thema was "de gieters". Elk huis kreeg twee gieters voor het huis met bloemen en op het grote grasveld aan de Landspoelen kwamen extra versieringen die de kinderen in de straat hadden versierd. Een van de leukste dingen vind ik de saamhorigheid wat zo'n feest teweeg brengt. In de straat pleeg je met elkaar de voorbereidingen waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. De een neemt koffie mee, de ander zelfgebakken koek, weer een ander een grondboor, hout en verlichting om er vervolgens met elkaar iets van te maken. Daarnaast spreek je ook een keer weer de mensen in de straat die je niet zo vaak treft. En dan na afloop van de festiviteiten een barbecue met zijn allen als beloning voor alle voorbereidingen. Wat dat betreft was het een geslaagd feest waar Gieten met tevredenheid op kan terugkijken.

 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.