Categorie: Column archief

Nanno Pul

De (steun)fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer Nanno Pul. Nanno woont in Gieten.

Multifunctioneel inzetbaar

Degene die lacherig doet over de activiteiten van de gemeentelijke buitendienst, komt daar op terug als hij/zij weet hoe het werkelijk zit. Niet dat ik er lacherig over doe, maar tijdens ons bezoek aan de buitendienst afgelopen maand werd bevestigd dat daar veel gebeurt, multifunctioneel. Toen wij er waren en een uiteenzetting kregen te horen over de bedrijvigheid van deze buitendienst, zaten 'onze jongens' volop in de gladheidsbestrijding. Met een blik op de digitale weerkaart werd besloten die avond nog minimaal 1 rondje gladheidbestrijding te doen. Die avond ging ik mee.

zoutrijden 01

Ik wilde wel eens zien hoe dat alles in z'n werk gaat. De vrachtauto's en tractoren werden geladen, verhouding zout/water werd ingesteld en Klaas en ik waren klaar voor onze ronde. Die ronde bestond uit de doorgaande wegen: Gieten, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselterboerveen, Bonnerveen, Gieten, Gieterzandvoort, de Hilte, Bareveld, Eexterveenschekanaal, Annerveenschekanaal, Eexterveen, de Hilte, Gieterveen en Gieten als eindstation. Het leek een zeer grote ronde en toch was het nog maar een klein gedeelte van onze gemeente. Met meerdere teams zorgen ze dat het hele gebied gedaan wordt.

zoutrijden 02

Het was goed om te zien wat er allemaal wel niet komt kijken als er gladheid wordt verwacht. Terwijl menigeen lekker bij de kachel zit, of 's nachts onder de wol ligt, zijn deze jongens bij nacht en ontij op pad. Nee, zonder meer alle lof voor deze mannen.