Categorie: Column archief

Nanno Pul

De (steun)fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer Nanno Pul. Nanno woont in Gieten.


Multifunctioneel inzetbaar

Degene die lacherig doet over de activiteiten van de gemeentelijke buitendienst, komt daar op terug als hij/zij weet hoe het werkelijk zit. Niet dat ik er lacherig over doe, maar tijdens ons bezoek aan de buitendienst afgelopen maand werd bevestigd dat daar veel gebeurt, multifunctioneel. Toen wij er waren en een uiteenzetting kregen te horen over de bedrijvigheid van deze buitendienst, zaten 'onze jongens' volop in de gladheidsbestrijding. Met een blik op de digitale weerkaart werd besloten die avond nog minimaal 1 rondje gladheidbestrijding te doen. Die avond ging ik mee.

zoutrijden 01

Ik wilde wel eens zien hoe dat alles in z'n werk gaat. De vrachtauto's en tractoren werden geladen, verhouding zout/water werd ingesteld en Klaas en ik waren klaar voor onze ronde. Die ronde bestond uit de doorgaande wegen: Gieten, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselterboerveen, Bonnerveen, Gieten, Gieterzandvoort, de Hilte, Bareveld, Eexterveenschekanaal, Annerveenschekanaal, Eexterveen, de Hilte, Gieterveen en Gieten als eindstation. Het leek een zeer grote ronde en toch was het nog maar een klein gedeelte van onze gemeente. Met meerdere teams zorgen ze dat het hele gebied gedaan wordt.

zoutrijden 02

Het was goed om te zien wat er allemaal wel niet komt kijken als er gladheid wordt verwacht. Terwijl menigeen lekker bij de kachel zit, of 's nachts onder de wol ligt, zijn deze jongens bij nacht en ontij op pad. Nee, zonder meer alle lof voor deze mannen.

 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.