Categorie: Column archief

Bertus Reinders

De fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer fractievoorzitter Bertus Reinders. Woonachtig in Grolloo.


Anhemmeln

Het jaar 2014 zit er bijna op. Een heel druk jaar in de gemeentepolitiek. Met eerst de verkiezingen, maar ook de windmolens en niet te vergeten de eindsprint inzake de decentralisaties. Maar het is het eind van het jaar. Dan ga je nog eens terugkijken. De verkiezingen zijn heel goed voor ons verlopen. De windmolens zullen ons ook de komende jaren nog gaan bezighouden. En de decentralisaties, tja, daar hebben we gedaan wat we konden. Ik denk ook dat we dat goed gedaan hebben, waarbij ik het belangrijk vind dat we het samen, raadsbreed, hebben aangepakt. er is veel werk verzet, door raads- en commissieleden, betrokken instanties, beroepsgroepen, vertegenwoordigers, de wethouders en het ambtelijk apparaat.


Het jaar 2014 zit er bijna op. Ik ruim mijn mailboxen maar eens op, beantwoord openstaande vragen, stop mails in mappen met de vraag of je ze ooit weer gaat lezen en weet uiteindelijk toch ook een aantal te verwijderen. De, gelukkig nog steeds geprinte versies van de financiële stukken gaan de archiefkast in, want je weet maar nooit. "Anhemmeln", zoals we dat op zijn Drents zeggen. De insteek van al dat opruimen is dat je er zelf ook opgeruimd van wordt. Het zit natuurlijk ook een beetje in de genen. Bij mij in het dorp wordt nog gesleept, als lijkt het ook hier soms meer op vernielen helaas, maar het is in ieder geval aanleiding de boel goed op te ruimen. Staat iets niet onder dak, dan komt het in aanmerking versleept te worden. Dan kun je nieuwjaarsdag op pad om je spullen te zoeken. 


Het jaar 2015 begint bijna. Opgeruimd het nieuwe jaar in, dat is de bedoeling. Op de website de laatste berichten geplaatst en natuurlijk de nieuwjaarswens van Combinatie Gemeentebelangen. Dit jaar zal politiek gezien in het teken staan van de zorg. Ik zie dit met vertrouwen tegemoet, maar wij zullen als fractie alert blijven. Hierbij rekenen we ook een beetje op onze inwoners. We hopen dat zij ons weten te vinden, mocht iets niet naar wens gaan.


Het jaar 2015 begint bijna. Ik heb er wel zin in. Een leuke fractie, een constructieve raad, een goed bestuur en ambtelijke ondersteuning, wat wil een mens nog meer. Nou ja, het thuisfront. Je gezin, familie en vrienden, staan nog altijd bovenaan. Iedereen wens ik een "Glukkig Neijaor!"

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.