Categorie: Column archief

Greet OosterhuisDe (steun-)fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen schrijven zo nu en dan een column over zaken die hun bezighouden. Deze keer Greet Oosterhuis. Greet woont in Gieten.


Jaap kreeg er een!

Dit jaar is er in onze gemeente tijdens Koningsdag slechts één lintje uitgereikt. Op een stuk land bij Kostvlies mocht onze wethouder en locoburgemeester Henk Heijerman het Jaap Hadderingh uit Gasselte op z'n overall spelden. Jaap werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Lintje lid orde van ON

Is Jaap de enige die een lintje verdient? Nee, eerder dit jaar ontving Jan Moek uit Gieten er één. En Jaap en Jan staan synoniem voor velen in deze gemeente. Velen die zich net als Jaap en Jan inzetten voor de samenleving. In al onze dorpen zijn heel veel inwoners actief in onder andere dorpshuizen, bij evenementen, in de zorg of bij sport. Vaak onopvallend, zonder eigen belang. Samen laten ze de lokale kracht van de samenleving zien. Vertel je erover elders in het land, dan is men verbaasd. Verbaasd over de belangeloze inzet voor de leefbaarheid in onze gemeente. Zo vanzelfsprekend als het voor ons is, is het in den lande zeker niet.

Dus al deze mensen verdienen net als Jaap en Jan een lintje. Waarom dan maar één lintje dit jaar op Koningsdag? Waarschijnlijk zijn we er te nuchter te voor. Te bescheiden, zelfs om een ander voor te dragen voor deze meest waardevolle waardering. Denk er eens over na. Wie in uw omgeving verdient er een?

Iemand in gedachten? Neem dan contact op met het gemeentehuis en vraag naar de ambtenaar die zich bezig houdt met de 'lintjes'. De aanvragen voor 2018 moeten vóór 1 juli 2017 binnen zijn.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.