Categorie: Column archief

Greet OosterhuisDe (steun-)fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen schrijven zo nu en dan een column over zaken die hun bezighouden. Deze keer Greet Oosterhuis. Greet woont in Gieten.

Jaap kreeg er een!

Dit jaar is er in onze gemeente tijdens Koningsdag slechts één lintje uitgereikt. Op een stuk land bij Kostvlies mocht onze wethouder en locoburgemeester Henk Heijerman het Jaap Hadderingh uit Gasselte op z'n overall spelden. Jaap werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Lintje lid orde van ON

Is Jaap de enige die een lintje verdient? Nee, eerder dit jaar ontving Jan Moek uit Gieten er één. En Jaap en Jan staan synoniem voor velen in deze gemeente. Velen die zich net als Jaap en Jan inzetten voor de samenleving. In al onze dorpen zijn heel veel inwoners actief in onder andere dorpshuizen, bij evenementen, in de zorg of bij sport. Vaak onopvallend, zonder eigen belang. Samen laten ze de lokale kracht van de samenleving zien. Vertel je erover elders in het land, dan is men verbaasd. Verbaasd over de belangeloze inzet voor de leefbaarheid in onze gemeente. Zo vanzelfsprekend als het voor ons is, is het in den lande zeker niet.

Dus al deze mensen verdienen net als Jaap en Jan een lintje. Waarom dan maar één lintje dit jaar op Koningsdag? Waarschijnlijk zijn we er te nuchter te voor. Te bescheiden, zelfs om een ander voor te dragen voor deze meest waardevolle waardering. Denk er eens over na. Wie in uw omgeving verdient er een?

Iemand in gedachten? Neem dan contact op met het gemeentehuis en vraag naar de ambtenaar die zich bezig houdt met de 'lintjes'. De aanvragen voor 2018 moeten vóór 1 juli 2017 binnen zijn.