Categorie: Column archief

Cora KuiperDe fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen schrijven zo nu en dan een column over zaken die hun bezighouden. Deze keer Cora Kuiper. Cora woont in Eext.

Bewondering

Ik ontmoette haar tijdens een overleg voor m'n werk, samen met enkele andere waterschaps-communicatieadviseurs uit het land. Een bijzondere vrouw, die vaak in bijzondere kringen verkeert. Het was voor mij dus een bijzonder moment. En terwijl ik mezelf steeds voorhield dat ook zij gewoon vrouw is, naar het toilet gaat, 's ochtends zelf haar kleding aantrekt – hoewel prachtig en voor mij onbetaalbaar -, moest ik mezelf bedwingen niet een fotootje van haar te maken. Als bewijs dat ik echt met haar gesproken had.

Ze vertelde over het educatieproject 'Waterspaarders' waar ze aan werkt, onderdeel van de Missing Chapter Foundation. Of wij iets voor elkaar kunnen betekenen?

Wij doen in waterschapsland veel aan educatie, zijn veel met kinderen bezig. Maar, daar waar wij heel druk zijn met 'bewustwording', zegt zij: "Het gaat niet om bewustwording, het gaat om de actie. Dus niet kinderen dingen laten doen, omdat wij zeggen dat ze dat moeten doen. Nee, leg ze een probleem voor en vraag wat ze nodig zijn om mee te helpen aan de oplossing." Een prachtig voorbeeld hiervan is 'Waterspaarders', waardoor hele families korter zijn gaan douchen.

Toen ik 's middags vanuit Den Haag terug reed naar het Noorden vroeg ik me af of ik het nu zo'n eyeopener vond omdat zij het was die erover sprak, of omdat het echt een goeie beweging is. Ik kwam uit op het laatste. Het is werkelijk een effectieve manier. En kunnen we iets voor elkaar betekenen? Zeker! Er waren vrijwilligers onder ons genoeg om samen met de Missing Chapter Foundation waterschapsproblemen uit te werken voor een volgend project. En dat lag zeker aan de dame die bij ons aan tafel zat, daar twijfel ik niet aan...

youtube logoMeer weten over 'Waterspaarders, of de dame waar ik het over heb? Klik hier voor het filmpje