Categorie: Energie

Duurzaamheid

Als reactie op de begroting voor 2013 hebben wij geschreven:
Het jaar 2013 is het jaar van de duurzaamheid. Wij vinden maatregelen om energie te besparen en op te wekken erg belangrijk. Daarbij denken wij aan b.v. plaatsing van zonnecollectoren op de daken van dorpshuizen en sportaccommodaties. Daarmee worden de exploitatielasten positief beïnvloed.

Uit een eerder artikel op deze website van november 2011 halen we het volgende:
De fractie van de Combinatie Gemeentebelangen (CGB) kwam tijdens de raadsvergadering van 9 november 2011 met een amendement om op voorzieningen voor grote projecten te besparen en dit geld beschikbaar te stellen voor duurzaamheid. Voor deze fractie begint duurzaamheid bij energiebesparing en zij is dan ook van plan ondersteuning te bieden aan initiatieven op dit gebied. Hierbij wordt met name gedacht aan dorpshuizen en sportaccommodaties, omdat deze het op dit moment toch al zwaar hebben.
Meer lezen van dit artikel?   Klik hier!

Wij zien dus wel iets in duurzaamheid!. Het begint bij ons met het besparen van energie. Dit is wellicht onderbelicht, want je hoeft geen alternatieve energie aandragen voor iets waar geen energie meer voor nodig is!
2013 is het jaar van de duurzaamheid in Aa en Hunze. U leest hier alles over op de website van de gemeente. Klik hier als u direct naar deze site wilt.

Opening

Het Jaar van de Duurzaamheid wordt op maandag 7 januari 2013 tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie geopend. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Ideeën?

Heeft u ideeën voor het Jaar van de Duurzaamheid? Of bent u zelf bezig met duurzaamheid en wilt u dit uitdragen aan andere inwoners van Aa en Hunze? Bij de gemeente hoort men dat graag. U kunt contact opnemen viaeen mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maar u kunt ook via ons contactformulier reageren, dan zorgen wij dat het op de juiste plaats komt.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.