Categorie: Energie
Onze reactie op Kamp

Combinatie GemeenteBelangen AaenHunze zeer verbolgen over laatste standpunten van minister Kamp (VVD) en gedeputeerde Munniksma (PvdA) over de windenergie.

De Combinatie GemeenteBelangen AaenHunze heeft kennis genomen van de standpunten van minister Kamp en Gedeputeerde Munniksma van Drenthe over de windenergie in de Veenkoloniën.
De omvang van 150 Mw in het gebied van AaenHunze en Borger-Odoorn vinden wij onaanvaardbaar. Met een invulling in het gebied Boerveen hebben wij onder harde voorwaarden en condities ingestemd. Nu beluisteren wij dat er wellicht ook op andere plekken in onze mooie gemeente molens kunnen komen. Er wordt zelfs gesproken over een omvang van ruim 185 Mw. Dit is voor ons onaanvaardbaar.

Wij vinden het daarnaast betreurenswaardig dat Gedeputeerde Munniksma niet open staat voor een bredere verdeling van de molens over Drenthe. Er zijn meerdere gemeenten, die hun verantwoordelijkheid willen nemen om ook bij te dragen aan windenergie. Dat een oproep van de fracties van GroenLinks in de drentse gemeenten om tot een bredere verdeling te komen in Drenthe eenvoudigweg in de wind wordt geslagen, vinden wij op zijn zachts gezegd betreurenswaardig.
Wij onderschrijven het op 8 januari jl ingenomen standpunt van burgemeester en wethouders van onze gemeente en roepen voorts de 2e Kamer en Provinciale Staten van Drenthe op om de Minister en de Gedeputeerde te bewegen tot een ander standpunt.

Gieten, 22 januari 2014.
De fractie van de Combinatie GemeenteBelangen