Categorie: Financieel & Beleid

Begroting 2017

Sluitende begroting opent deuren

Het spreekwoord zegt: ’Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen’. Als gemeente hebben we de laatste jaren fors bezuinigd en nog steeds houden we de hand op de knip. Daar waar mogelijk besparen we geld om het vervolgens te kunnen besteden aan zaken die we belangrijk vinden. Fijn!

Lagere lasten, ook voor u

Het financiële beleid van de afgelopen jaren werpt z'n vruchten af. Er is weer ruimte om extra dingen te doen. We hebben al afgeleerd de OZB trendmatig te verhogen. En de lasten voor u? Ook dit jaar dalen deze weer.

We timmeren aan de weg

Er wordt hard gewerkt om de opgelopen achterstand van het bomenonderhoud weg te werken. Daar zijn we blij mee. Maar er gebeurt meer. Denk bijvoorbeeld aan de openbare verlichting. Hier wordt de komende jaren maar liefst € 274.000 per jaar voor uitgetrokken. Dit geld wordt gebruikt voor vervanging en vernieuwing van de verlichting. Energiezuinig natuurlijk.

fractie CGB 2016

Uw betrokkenheid

Het betrekken van inwoners bij dat wat we doen gaat gelukkig steeds beter. Wat zijn uw wensen? Niet alles kan worden uitgevoerd. Maar zodra er kansen liggen, moeten we die pakken. Hoe lang wordt er bijvoorbeeld al niet gevraagd om het aanleggen van bepaalde fietspaden? Of de aanpak van schadelijke planten in de bermen als Jacobskruiskruid? Wij vragen hiervoor aandacht. Sterker nog, wij willen actie!

Aantrekkelijke winkelgebieden

Waar men in het ene dorp krachten moet bundelen voor het voortbestaan van een dorpswinkel, hebben we in de grotere kernen te maken met behoeften van winkeliers. Het vullen van de winkelgebieden en de samenwerking tussen ondernemers. In dit themajaar ‘Ondernemend van Aa tot hunZe’ kijken we samen naar mogelijkheden. Dat werkt. En dat ervaart u volgend jaar tijdens het themajaar 'Jaar van de Dorpen'.

We zijn er voor u

Dit is een korte reactie op de begroting. Maar er speelt natuurlijk meer. Wilt u ons beter leren kennen? Kijk dan eens op gemeentebelangen-aaenhunze.nl, like ons op Facebook of volg ons op Twitter. Hebt u een directe vraag? Bel ons, of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij staan u graag te woord!

Een goede gemeente om in te wonen, te werken en te leven. Dat is waar we staan én voor blijven gaan. Gewoon doen!

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.