Categorie: Financieel & Beleid

Begroting 2017

Sluitende begroting opent deuren

Het spreekwoord zegt: ’Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen’. Als gemeente hebben we de laatste jaren fors bezuinigd en nog steeds houden we de hand op de knip. Daar waar mogelijk besparen we geld om het vervolgens te kunnen besteden aan zaken die we belangrijk vinden. Fijn!

Lagere lasten, ook voor u

Het financiële beleid van de afgelopen jaren werpt z'n vruchten af. Er is weer ruimte om extra dingen te doen. We hebben al afgeleerd de OZB trendmatig te verhogen. En de lasten voor u? Ook dit jaar dalen deze weer.

We timmeren aan de weg

Er wordt hard gewerkt om de opgelopen achterstand van het bomenonderhoud weg te werken. Daar zijn we blij mee. Maar er gebeurt meer. Denk bijvoorbeeld aan de openbare verlichting. Hier wordt de komende jaren maar liefst € 274.000 per jaar voor uitgetrokken. Dit geld wordt gebruikt voor vervanging en vernieuwing van de verlichting. Energiezuinig natuurlijk.

fractie CGB 2016

Uw betrokkenheid

Het betrekken van inwoners bij dat wat we doen gaat gelukkig steeds beter. Wat zijn uw wensen? Niet alles kan worden uitgevoerd. Maar zodra er kansen liggen, moeten we die pakken. Hoe lang wordt er bijvoorbeeld al niet gevraagd om het aanleggen van bepaalde fietspaden? Of de aanpak van schadelijke planten in de bermen als Jacobskruiskruid? Wij vragen hiervoor aandacht. Sterker nog, wij willen actie!

Aantrekkelijke winkelgebieden

Waar men in het ene dorp krachten moet bundelen voor het voortbestaan van een dorpswinkel, hebben we in de grotere kernen te maken met behoeften van winkeliers. Het vullen van de winkelgebieden en de samenwerking tussen ondernemers. In dit themajaar ‘Ondernemend van Aa tot hunZe’ kijken we samen naar mogelijkheden. Dat werkt. En dat ervaart u volgend jaar tijdens het themajaar 'Jaar van de Dorpen'.

We zijn er voor u

Dit is een korte reactie op de begroting. Maar er speelt natuurlijk meer. Wilt u ons beter leren kennen? Kijk dan eens op gemeentebelangen-aaenhunze.nl, like ons op Facebook of volg ons op Twitter. Hebt u een directe vraag? Bel ons, of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij staan u graag te woord!

Een goede gemeente om in te wonen, te werken en te leven. Dat is waar we staan én voor blijven gaan. Gewoon doen!