Categorie: Financieel & Beleid
Begroting 2015

Combinatie Gemeentebelangen

en de Begroting 2015

 

Het zit ons nog niet mee in Nederland. Tenminste de economische groei wil niet echt vlotten. In dit kader praten wij over de begroting voor 2015. Neem daarbij de decentralisaties en de vele ontwikkelingen die hiermee gepaard gaan en dan weet je dat het een lastige periode is en voorlopig ook wel blijft. Wij zijn optimistisch! We moeten de bedreigingen omdraaien in kansen. We krijgen de kans er iets moois van te maken en wij willen dat ook zeker doen.

En dan nu de begroting voor 2015.

We zitten nog steeds met bezuinigingen. Voorzichtigheid is dus geboden. Wij maken ons sterk de lasten voor de burger niet te laten stijgen. Om dit te bewerkstelligen hebben wij een tweetal amendementen ingediend. Een uitgebreide beschouwing (de inleiding van ons tijdens de begrotingbehandeling) kunt u hier downloaden.

Hebt u naar aanleiding van deze begroting vragen aan Combinatie Gemeentebelangen, neem dan gerust contact dit ons op. Dit kan via het contactformulier of met een van de fractieleden.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.