Categorie: Financieel & Beleid
College krijgt de ruimte
bloemakkers kavelsnooitgedacht kavelsBloemakkers en Nooitgedacht

De stokkende en moeizame verkoop van de Bloemakkers en Nooitgdacht is al jaren een probleem. Om de verkoop te bevorderen hebben de fracties van GroenLinks, CDA en Combinatie Gemeentebelangen een amendement ingediend om het college meer ruimte te geven in de onderhandeling over de hoogte van de grondprijzen. Hiermee kan worden bereikt dat er meer en sneller kavels worden verkocht. Dit voorkomt verder oplopende renteverliezen en genereert sneller meer structurele inkomsten (algemene uitkering en OZB). Daarnaast willen wij ook benadrukken dat dit een impuls geeft aan de werkgelegenheid. Bovendien kan dit een aanzuigende werking hebben voor nieuwe bedrijven. Het amendement werd niet gesteund door de oppositiepartijen. Met 11 stemmen voor en 9 tegen, geven we het college de ruimte!