Categorie: Financieel & Beleid
Burgernet -wij doen mee

 

Wat doet u aan de veiligheid in uw buurt?

Wilt u iets doen aan de veiligheid in uw woon- en werkomgeving? Dat kan! Meld u aan voor Burgernet. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie. Als burger kunt u samen met uw gemeente en de politie werken aan de veiligheid in uw buurt. Als deelnemer van Burgernet ontvangt u van de politie een spraak- of smsbericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Het kan hierbij gaan om diefstal of inbraak, het doorrijden na een aanrijding, een beroving of een vermist persoon. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon kan opsporen. Een goed initiatief vindt Combinatie Gemeentebelangen. Meld u aan en maak u sterk voor een veilig Aa en Hunze.

https://www.burgernet.nl/aanmelden

 

Een waarschuwing!

Wanneer u naar het bovenstaande plaatje kijkt, ziet u "Horen; Zien; Bellen". Combinatie Gemeentebelangen vindt het van groot belang te waarschuwen voor het feit dat mensen in de verleiding kunnen komen zelf voor politieagent te gaan spelen. Beste inwoners, bel de politie en speel niet zelf de agent.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.