Categorie: Financieel & Beleid

Het pinnen is binnen

Het college stelt de gemeenteraad voor om een krediet beschikbaar te stellen voor de realisatie van een pinautomaat aan de buitenzijde van het nieuw te bouwen Multi Functioneel Centrum (MFC) in Gasselternijveen. Onze fractie is hiermee akkoord gegaan.

Door de sluiting en verkoop van het voormalig kantoor van de Rabobank aan de Hoofdstraat werd ook het voortbestaan van de Pinautomaat onzeker. Samen met de Rabobank wil de gemeente een nieuwe plek creëren bij het nieuw te bouwen MFC. De jaarlijkse kosten van de investering worden gedekt door een huurvergoeding van de Rabobank.

Wij zien een pinautomaat als een belangrijke voorziening voor de leefbaarheid van het dorp. De plek bij het MFC is centraal gelegen en voor de dorpelingen gemakkelijk te bereiken. Wij waarderen ook de maatschappelijke betrokkenheid van de Rabobank om deze voorziening mogelijk te maken.