Categorie: Industrie & MKB

Altijd tijd voor winkeltijd?

Er zijn veel voors en tegens te noemen waar het gaat om openingstijden van winkels. In de raad van 26 januari 2011 is hier uitvoerig over gesproken. Toen is ook nadrukkelijk gesproken over een bedrijf dat ook belangstelling zou hebben voor openingstijden op de zondag. Vreemd is dat dit bedrijf juist niet open wil op de zondag. Hoe gaan we nu verder?

Ruimere winkeltijden moet mogelijk zijn. Er zijn verschillende regelingen mogelijk. Regelingen stapelen mag niet en dit betekent dat wanneer de ene regel in werking is, de andere niet mag worden toegepast.

Het onderwerp zondagsrust komt natuurlijk aan de orde bij het nemen van dit besluit. Wij willen onder bepaalde voorwaarden wel meewerken aan de zondagsopenstelling. Wij vinden dat in dat geval ondernemers zelf moeten kunnen bepalen wat zij gaan doen. Een ander punt is de bevoorrading van deze winkels. Wij zouden niet graag zien dat het vrachtverkeer ook op zondagen hinder veroorzaakt voor omwonenden. Wij willen nagaan in hoeverre wij dit kunnen tegengaan.

Zie ook het artikel:

Verruiming winkeltijdenwet moet in de vakantieperiode mogelijk zijn

Vertel ons uw mening. Wij horen graag van u waar CGB zou moeten staan in deze discussie. Maak hiervoor s.v.p. gebruik van het contactformulier.