Categorie: Industrie & MKB

Verruiming winkeltijdenwet moet in de vakantieperiode mogelijk zijn

Gemeentebelangen is voor verhoging van het aantal koopzondagen in onze gemeente. Wel moet zich dit beperken tot de periode waarin er ook daadwerkelijk veel toeristen in onze gemeente zijn, dus in maanden mei, juni, juli en augustus.
Wettelijk gezien mag momenteel slechts een ontheffing worden verstrekt voor een openstelling van een supermarkt op de zondag vanaf 16.00 uur per 15.000 inwoners. Dit betekent een winkel in onze gemeente. Maar waarom die ene winkel wel, en andere winkels niet? Door gebruik te maken van de toeristische bepaling in de gewijzigde winkeltijdenwet, hebben alle winkels in de gemeente Aa en Hunze de mogelijkheid op zondag hun deuren openen.

We hebben contact gezocht met verschillende ondernemersverenigingen en individuele ondernemers. Zij denken verschillend over dit onderwerp. Vandaar dat wij de verruiming willen beperken tot de zomermaanden.

Overigens moet hiervoor nog beleid worden gemaakt. Wij hebben het college gevraagd dit voor te bereiden en aan ons voor te leggen.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Henk Heijerman