Toegangspoort Aa en Hunze

Aa en Hunze? Nou ja, we hebben het hier over de Toegangspoort voor het Nationaal Park Drentsche Aa bij Deurze, maar daar kom je vanaf Assen natuurlijk ook Aa en Hunze binnen.

De toegangspoorten vergroten de toegankelijkheid van het Drentsche Aa-gebied. Bezoekers kunnen er een auto parkeren, informatie krijgen over het gebied en vanaf deze plek het gebied met de fiets of te voet verkennen.

Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Europa, de provincie Drenthe, de Regio Groningen-Assen, de gemeente Assen, Staatsbosbeheer, het recreatieschap Drenthe en de gemeente Aa en Hunze. Wij zijn vol lof over het bereikte resultaat, want slechts 10% van de totale investering, groter dan een miljoen, wordt betaald uit onze gemeentekas. Goed voor de werkgelegenheid en goed voor het toerisme.

Wat zijn de plannen?

De herinrichting van de weg wordt uitgevoerd als in bijgaand plaatje. Voor het wegvak voor de woningen aan de Asserstraat 59 en 61 zal gekleurd asfalt worden toegepast, omdat hiermee een geluidstoename ter plaatse wordt voorkomen. Er zal aandacht zijn voor mogelijk sluipverkeer in de omgeving als gevolg van de herinrichting van de Rolderhoofdweg/Asserstraat. De verlichtingssituatie zal worden aangepast. Het parkeergedeelte van de Toegangspoort zal niet worden verlicht.

Het werk moet in 2013 worden uitgevoerd en de regie ligt bij onze gemeente. Wij hopen dat de werkzaamheden spoedig kunnen beginnen en dat het vergunningentraject vlot zal verlopen.