Wonen naar behoefte in de dorpen

De gemeente Aa en Hunze is met onze wethouder Jur Wiersum voorop, actief bezig om te kijken op welke wijze we het mogelijk kunnen maken dat starters op de woningmarkt ook daadwerkelijk kunnen starten.

Wij, van de Combinatie Gemeentebelangen, juichen deze actie van harte toe. Voor ons is woningbouw naar behoefte een belangrijke zaak. In de eerste plaats om het mogelijk te maken dat zij die dat graag willen kunnen gaan wonen in het (eigen) dorp, maar in gevallen ook te kunnen blijven wonen in het dorp. Ten tweede is de leefbaarheid van het dorp in het geding.

Daar waar men de jeugd heeft en houdt, heeft men de toekomst. Aangepast wonen of wonen voor ouderen moet ook meegenomen kunnen worden. En ten derde, ook niet onbelangrijk in deze tijd, de stimulans voor de werkgelegenheid.

Wil je dus iets meer weten over de mogelijkheden van het kopen van een woning of het bouwen ervan, kom dan naar de informatieavonden. Hier kun je ook informatie krijgen over het financieren van die woning. Het is de gelegenheid in contact te komen met de gemeente en met de bank. De informatieavonden worden gehouden in onderstaande 6 dorpen. In een later stadium wordt aandacht besteed aan een volgende groep dorpen.

Informatieavonden

De data zijn;

• 11 maart Eext
  • 18 maart Annen
  • 25 maart Grolloo
  • 8 april Annerveenschekanaal
  • 15 april Gasselternijveen
  • 22 april Gasteren

Voor informatie op de website van de gemeente Aa en Hunze klikt u hier.

We willen iedereen de serieuze belangstelling heeft dringend oproepen toch vooral naar deze avonden te komen. Het is van groot belang dat u uw interesse in het kopen of bouwen van een woning in het dorp kenbaar maakt. Omdat wij vinden dat er gebouwd moet kunnen worden naar behoefte, is het dus belangrijk die behoefte te tonen.

Wilt u wonen in uw dorp, kom dan naar de informatieavond in uw dorp!

Gewoon doen!

Wij zijn ook erg benieuwd naar uw mening. Wilt u ook graag (blijven) wonen in uw dorp? Wilt u dat de gemeente mogelijkheden biedt om een betaalbare woning voor u bereikbaar te maken? Hebt u andere vragen of opmerkingen, laat het ons weten! Maak gebruik van ons contactformulier of spreek een van onze fractieleden aan.

De aan dit artikel gerelateerde redactionele stukken op onze website zijn:

Wonen in Grolloo

Wonen in Annerveenschekanaal