Akkoord! Glasvezel van start

Wij feliciteren Eco-Oostermoer!

Loon naar werken!logo eco oostermoer

De staten van Drenthe zijn vandaag met voltallige meerderheid akkoord gegaan met de financiering van het eerste traject glasvezel in Drenthe verzorgd door ECO Oostermoer. Er kan door de coöperatie geld geleend worden van de Bank Nederlandse gemeenten voor het startgebied Eexterzandvoorttracé.

Eco-Oostermoer kan beginnen in het startgebied. Natuurlijk moet er nog het een en ander gebeuren, maar dan kan een begin worden gemaakt met de eerste meters glasvezel. En daarna gasgeven. In veel andere dorpen wordt hard gewerkt om de belangstelling in beeld te krijgen. Combinatie Gemeentebelangen vindt dat de gemeente optimaal moet faciliteren. Laten we er voor zorgen dat we voorop gaan lopen in Drenthe. Bij het goed ontsluiten van het buitengebied hoort een snel netwerk.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.