Maatwerk voor dorpshuizen

20150316 bijeenkomst eexterzandvoort2

Hoofdconclusie dorpshuizenoverleg: Geen enkel dorpshuis is gelijk. Maatwerk moet er komen.

20150316 gebak bijeenkomst eexterzandvoort

Een goede inbreng van de dorpshuisbesturen maakte het dorpshuizenoverleg gisteravond zeer nuttig. Het overleg, geïnitieerd door Gemeentebelangen, was druk bezocht. MFC- en dorpshuisbesturen vanuit de hele gemeente zaten aan tafel, op een enkeling na.

De gegevens en conclusies van de werkbezoeken van Gemeentebelangen aan de dorpshuizen in de afgelopen jaren werden gepresenteerd. De besturen konden daarop reageren en roerden zich goed. Voor ons erg belangrijk, zodat wij daarmee onze standpunten kunnen bepalen. De weg die we zijn ingeslagen blijkt de juiste. Ook als het gaat om de drank- en horecawetgeving. Zoals gedacht weet ieder dorpshuis hier verantwoordelijk mee om te gaan.

20150316 gebak bijeenkomst eexterzandvoort2Daarbij heeft Gemeentebelangen gisteravond duidelijk kunnen maken dat daar waar het dorp achter het dorpshuis staat, zij inzet toont en er dus draagvlak is voor dat dorpshuis, Gemeentebelangen ook voor dat dorpshuis staat.

De dorpshuisbesturen zien regelmatig overleg als deze als waardevol. Graag delen ze jaarlijks hun ervaringen om te leren van elkaar, ook al is geen enkel dorpshuis gelijk. Wethouder Heijerman zei toe dat een dergelijk overleg de volgende keer door de gemeente wordt georganiseerd.

felicitaties eco oostermoer

Vooraf aan de bijeenkomst werd Eco-Ostermoer gefeliciteerd! Er moet nog veel werk verzet worden, maar er is in ieder geval groen licht, er kan gestart worden. Combinatie Gemeentebelangen vindt dat de gemeente zoveel mogelijk moet faciliteren. De aangeboden CGB-gebakjes werden door de gasten in Eexterzandvoort smakelijk genuttigd.