Gaan voor Starterswoningen

starterswoningEen goede discussie was er gisteravond tijdens de commissievergadering over de woningbouwplannen in Grolloo. Na een informerende bijeenkomst eind vorig jaar bracht het college gisteravond een aangepast plan voor verlening van de Lienstukken én een aantal alternatieve plannen. Met name door de vele insprekers uit het dorp was er veel reuring en kwamen verschillende voors en tegens aan bod.

Het eerder voorgestelde plan in het verlengde van de Lienstukken, achter de Schoonloërstraat, is verkleind. Minder grootschalig, met een mogelijkheid voor 6 starterswoningen. Een plan waar Combinatie Gemeentebelangen zich in kan vinden. Tenzij het plan op de ijsbaan een zelfde mogelijkheid voor starters krijgt. Dit plan was echter nog onvoldoende uitgewerkt en lijkt nu voor starters nauwelijks haalbaar.

De vraag is nu aan het college om twee gedegen onderbouwde plannen voor te leggen. Een voor de verlenging van de Lienstukken én een voor de ijsbaan. Pas dan kan er goed afgewogen worden. Waarbij Combinatie Gemeentebelangen in haar beslissing gaat voor starterswoningen voor een voor starters haalbare prijs.