Dubbele woonlastengarantie

De gemeente Aa en Hunze is druk bezig met het realiseren van starterswoningen. Het spreekt voor zich dat binnen onze (steun-)fractie dit punt voortdurend aan de orde is. Zodoende kwamen we ook bij het fenomeen van de dubbele woonlasten. We hebben het hier dan niet over starters, maar wel zien we mogelijkheden de woningbouw te stimuleren. Wellicht zijn er nu mensen, die in een woning wonen welke voor een potentiele starter interessant kan zijn, maar vanwege de angst voor dubbele woonlasten geen nieuwe woning durven te bouwen. Om de verkoop van nieuw te bouwen woningen op een kavel van de gemeente te stimuleren, stellen wij voor dat een regeling in het leven wordt geroepen. De regeling omvat een bescherming gedurende maximaal één jaar tegen, en een eventuele vergoeding van, dubbele woonlasten. Daaraan zullen dan uiteraard wel een aantal voorwaarden verbonden moeten worden. Wij houden u op de hoogte!