Dubbele woonlastengarantie

 

De gemeente Aa en Hunze is druk bezig met het realiseren van starterswoningen. Het spreekt voor zich dat binnen onze (steun-)fractie dit punt voortdurend aan de orde is. Zodoende kwamen we ook bij het fenomeen van de dubbele woonlasten. We hebben het hier dan niet over starters, maar wel zien we mogelijkheden de woningbouw te stimuleren. Wellicht zijn er nu mensen, die in een woning wonen welke voor een potentiele starter interessant kan zijn, maar vanwege de angst voor dubbele woonlasten geen nieuwe woning durven te bouwen. Om de verkoop van nieuw te bouwen woningen op een kavel van de gemeente te stimuleren, stellen wij voor dat een regeling in het leven wordt geroepen. De regeling omvat een bescherming gedurende maximaal één jaar tegen, en een eventuele vergoeding van, dubbele woonlasten. Daaraan zullen dan uiteraard wel een aantal voorwaarden verbonden moeten worden. Wij houden u op de hoogte!

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.