Met de geur van lavendel

We kennen een POP,  Provinciaal OmgevingsPlan. De lavendelboerderij in Nieuwediep valt volgens dit plan in categorie 1 en dit betekent in hoofdzaak landbouw. Nu kun je je afvragen of een boerderij waar men lavendel verbouwt ook tot de landbouw mag worden gerekend.

Wij vinden van wel, het is goed voor de vitaliteit van het veenkoloniale gebied en het is ook goed  dat er andere zaken mogelijk zijn in samenwerking met de bestaande landbouw. Samenwerking, om een gemeenschappelijk belang na te streven.

En naast samenwerking moet er ook tolerantie zijn. Verkeersdrukte, geluidshinder, stankoverlast, noem maar op. Deze zaken bestaan, dat ontkennen wij niet, maar willen we een gebied leefbaar houden dan zullen we water bij de wijn moeten doen.

De lavendelboerderij heeft een Bed & Breakfast en een kas achter de boerderij zit in de planning. Jammer genoeg gaat een vrijstaand tentoonstellingsgebouw, met hierin een collectie oude landbouwmachines niet door.

Wij staan achter het voorgestelde bestemmingsplan en wensen de lavendelboerderij alle goeds.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lukas Boerma. Voor zijn contactgegevens klik u hier.