Beeldend verleden

Kunstwerken in het veengebied

Wij vinden het triest dat de kunstwerken zijn verdwenen, blij dat de daders zijn gepakt en veroordeeld maar jammer dat er nog geen nieuwe kunstwerken zijn. Wij willen middelen beschikbaar stellen, omdat wij het een verlies vinden voor het veengebied als de kunstwerken niet terugkeren. De beelden “De Brugafdraaister” en  “Veengraversgezin en Veenbaas” geven een prachtige weergave van de geschiedenis aldaar. Om te voorkomen dat het stelen weer interessant is voor dieven stellen wij voor dat de beelden niet weer in brons worden gegoten maar in kunststof. Maar we staan ook open voor andere oplossingen.

Download hier het amendement dat als initiatief van Combinatie Gemeentebelangen, gesteund door onze coalitiepartners, werd aangenomen door een redelijke meerderheid van de raad.