Categorie: Overig
Felicitaties voor alle vrijwilligers

Afgelopen zondag ontvingen meerdere vrijwilligers een stimuleringsprijs. Een leuke happening geïnitieerd door de gemeente, die op deze manier het vrijwillige werk beloond. Het is leuk voor de mensen die genomineerd worden, nog leuker voor de mensen die de prijs in ontvangst mogen nemen.

Laurens Schulting uit Gieten ontving de Stimuleringsprijs Jonge Vrijwilligers. Laurens is veertien en gezien het vrijwilligerswerk dat hij doet op zijn leeftijd nogal uniek. We kennen niet veel vrijwilligers van veertien, dus dat is zonder meer een stimuleringsprijs waard.

Ook voor de andere prijswinnaars werkelijk niets dan lof. Maar, daarnaast kent de gemeente gelukkig nog veel meer vrijwilligers. Vrijwilligers die het vanzelfsprekend vinden de handen uit de mouwen te steken. Wij waarderen die inzet. Daarom feliciteren we niet alleen de prijswinnaars en genomineerden, maar alle vrijwilligers die zich dit jaar voor een ander hebben ingezet.

En dat geldt ook voor die vrijwilligers die te bescheiden waren om kaarten te bestellen voor ‘Terugkeer naar Gaia’ als dank voor hun werk.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.