Categorie: Overig
Henk genomineerd voor Drentse politicus van het jaar

 

Henk HeijermanElk jaar is de verkiezing van Drents politicus van het jaar, een initiatief van het Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe. De meest genomineerde politicus is op dit moment onze fractievoorzitter Henk Heijerman uit Gasselte!

Goede volksvertegenwoordiger

Henk is onder meer genomineerd door Casper Kloos, fractievoorzitter van Leefbaar Tynaarlo. Casper: "Ik vind Henk een heel goede volksvertegenwoordiger in Aa en Hunze. Henk is een van de weinige bestuurders van wie ik denk: daar zit een menselijk gezicht op. Je hebt vaak van die volksvertegenwoordigers die niet bereikbaar zijn als er iets is. Uit ervaring weet ik dat hij er wel is. Ik heb familie in Eext en Gieten wonen en zij roemen hem ook."

Stem ook op Henk

Op de vraag wat voor fractievoorzitter Henk is reageert Henk als volgt: "Onze kracht ligt bij het 'met z'n allen doen'. Geen flauwekul, rationeel zijn." Stem ook op Henk via http://www.drentspoliticusvanhetjaar.nl/index.php?page=form&tab=politicus. Gewoon doen!

 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.