Categorie: Overig
Eric gefeliciteerd!

 

Het is woensdag 11 september 2013 en we zijn in de raadszaal van Aa en Hunze. Op de agenda van de speciale raadsvergadering staat slechts een agendapunt: De herbenoeming van burgemeester Eric van Oosterhout.

Het wordt een respectvolle bijeenkomst. Hele mooie woorden van de Commissaris der Koning de heer Tichelaar, plaatsvervangend voorzitter van de raad Annemiek Smit (PvdA), wethouder Jur Wiersum (CGB) namens college en ambtenaren en ons raadslid Lukas Boerma. De laatste deed dit op een wijze, zoals alleen Lukas dat kan en dit werd door de aanwezigen bijzonder gewaardeerd. Tussen de bedrijven door was het Egbert Meijers die voor de muzikale noot zorgde. Bij zijn laatste nummer ging hij in op de trieste gebeurtenis in Schoonloo, eerder deze week. Vreugde en verdriet kunnen verdraaid dicht bij elkaar liggen. Muisstil. Indrukwekkend. Respect. En dit laatste woord geldt zeker voor onze burgervader. Ook dat is een burgemeester! Hulde en proficiat!

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.