Categorie: Overig
Eric gefeliciteerd!

Het is woensdag 11 september 2013 en we zijn in de raadszaal van Aa en Hunze. Op de agenda van de speciale raadsvergadering staat slechts een agendapunt: De herbenoeming van burgemeester Eric van Oosterhout.

Het wordt een respectvolle bijeenkomst. Hele mooie woorden van de Commissaris der Koning de heer Tichelaar, plaatsvervangend voorzitter van de raad Annemiek Smit (PvdA), wethouder Jur Wiersum (CGB) namens college en ambtenaren en ons raadslid Lukas Boerma. De laatste deed dit op een wijze, zoals alleen Lukas dat kan en dit werd door de aanwezigen bijzonder gewaardeerd. Tussen de bedrijven door was het Egbert Meijers die voor de muzikale noot zorgde. Bij zijn laatste nummer ging hij in op de trieste gebeurtenis in Schoonloo, eerder deze week. Vreugde en verdriet kunnen verdraaid dicht bij elkaar liggen. Muisstil. Indrukwekkend. Respect. En dit laatste woord geldt zeker voor onze burgervader. Ook dat is een burgemeester! Hulde en proficiat!