Categorie: Overig
Flyer Gewoon doen!

In De Schakel van 27 maart 2013 hebben wij een flyer geplaatst.

Flyer? Ja nou, we wilden een flyer, maar hebben toch besloten een pagina in De Schakel te gebruiken. Laten we maar Gewoon doen!

En a'j dan gewoon doen wult in de meertmaond Drenthemaond, dan moe'j 't ok niet over "flyer" hebben, maor over een strooibladtie vanzölf. En al hielemaol a'j - zoas wij - 't Drents as streektaol belangriek vindt.

Dan de onderdelen waaruit wij de pagina hebben opgebouwd. Daar waar nodig hebben we links geplaatst, opdat u zo door kunt klikken naar redactionele stukjes, betreffende het onderwerp.

 

Het Leefbaarheidsfonds

Over het leefbaarheidsfonds kunt u alles vinden onder aan de homepage van onze website. Verder kunt u gebruik maken van de volgende links:

Leefbaarheid van een fonds

Leefbaarheidsfonds

Verordening Leefbaarheidsfonds

Gemeentebelangen gaat voor  Leefbaarheidsfonds

Dorpshuis Eext


MFC Gasselternijveen

Wij zijn blij aan de wieg te hebben gestaan van een uniek multi-functioneel centrum voor Gasselternijveen. Lees wat ons bezig hield door gebruik te maken van onderstaande links:

Reactie op het Beleidsplan 2011

MFC G-nijveen

Begroting 2012

Geld voor MFC Gasselternijveen

Reactie op het Beleidsplan 2012

Begroting 2013

Het pinnen is binnen


Gewoon gedaan en blijven doen!

Hiernaast ziet u twee plaatjes met de kop Gewoon doen!

Waar deed de raad gewoon met ons mee?

en

Wat blijven we doen?

Deze spreken eigenlijk voor zich. We hebben veel gedaan vinden wij. Natuurlijk konden we dit niet alleen. Vaak vinden we gemakkelijk een meerderheid voor onze zienswijze. Natuurlijk onze coalitiepartners het CDA en GL, maar ook de oppositie PvdA, VVD en D66 steunden onze voorstellen in wisselende samenstelling.

Dat wij ons blijven inzetten voor de bekende CGB-punten mag duidelijk zijn. Zaken als bij voorbeeld de scholen en de discussie over de ondergrens vragen steeds om onze aandacht. U mag op ons rekenen waar het gaat om de leefbaarheid in de dorpen van onze mooie gemeente.


Centrumplan Rolde

Het gaat er eindelijk naar uitzien dat we dit jaar, 2013, beginnen met het centrum van Rolde. Een omvangrijk Shared Space-gebied maakt deel uit van de plannen. U leest meer over onze bemoeienis in de volgende artikelen:

Reactie op het Beleidsplan 2011

Begroting 2012

Centrumvisie Rolde

Reactie op het Beleidsplan 2012

Begroting 2013

Schakeltje gemist


Lid worden?

Gewoon doen, zou ik zeggen!

In het menu vindt u de knop "Word lid", maar u komt ook op die pagina door hier te klikken.

Op die pagina vindt u onze statuten en het huishoudelijk reglement.

Ons denken en handelen wordt niet gestuurd door de landelijke politiek, maar door de inwoners van Aa en Hunze.

U dus!

En u kunt als lid direct invloed uitoefenen tijdens de steunfractievergaderingen. Deze vergaderingen worden bijna wekelijks gehouden. Doe mee met CGB! Gewoon doen!


De website - wat moeten we hier nog aan toevoegen...


 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze fractieleden. Voor hun contactgegevens klikt u hier.

 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.