Categorie: Overig
 CGB feliciteert HLDVD: Annen! 

Met 9041 stemmen is Annen verkozen tot het leukste dorp van Drenthe (HLDVD), een evenement georganiseerd door RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden. Kiki Anninga, fractielid én inwoonster van Annen, vertelt erover.

“Ik ben natuurlijk erg trots dat ‘mijn’ dorp de titel heeft gewonnen. En leuk is het hier zeker. Er is altijd wel iets te doen.  Zoals de sport- en spelweek, de Acht van Annen, de jaarmarkt en ga zo maar door. Alle festiviteiten worden door verschillende groepen vrijwilligers georganiseerd. Zelf ben ik vrijwilliger bij het Vocaal Festival. Die werd dit jaar op 8 juni in Annen gehouden. Een mooie gelegenheid om extra stemmen te werven. En met succes: 1500 stemmen zijn er die dag binnengehaald! Maar alle lof voor het promotieteam. Overal zag je ze opduiken.”

Hechte gemeente

“Het is geweldig om te zien hoe een evenement als deze de inwoners met elkaar verbindt. En ja, dat gaat verder dan Annen. Ook de fractieleden leefden met het dorp mee, want Annen was natuurlijk het enige dorp uit de gemeente Aa en Hunze dat nog in de race was voor de titel. Zij hebben dan ook allemaal hun stem uitgebracht op het dorp. Namens Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze feliciteren wij Annen dan ook van harte!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze fractieleden. Voor hun contactgegevens klikt u hier.


 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.