Categorie: Overig

Dolle pret met het internet

Als het goed is had u het al gemerkt, de website van gemeentebelangen heeft er enige tijd uitgelegen. We hebben te maken gehad met een gehackte site. Wanneer u een goed firewall of virusscanner heeft, kreeg u bij bezoek aan onze site een waarschuwing of u kreeg de site helemaal niet te zien. Een zogenaamde "Trojan JS/iframe.Ref" had zich in honderden bestanden genesteld, maakt delen onleesbaar, maar kon zich dus ook op uw pc richten. Dit virus zoekt naar wachtwoorden en vindt deze dus ook. Je kan de site herhaaldelijk schoonmaken, maar wanneer je geen nieuwe wachtwoorden aanbrengt, zal binnen een fractie van een seconde de site weer besmet zijn.

Nieuwe site

We waren dus genoodzaakt de site uit de lucht te halen, want we willen natuurlijk niet dat u door ons een virus zou oplopen op uw pc. Daarnaast was de back-up niet te importeren in de nieuwe omgeving. Gelukkig waren de teksten wel terug te halen. De foto's e.d. en de vele plaatjes waren ook terug te plaatsen. Na ongeveer een 120 uur hard werken is deze vernieuwe site ontstaan. We zullen de zaak nog beter beveiligen, maar tegen deze vorm van internetcriminaliteit is vrijwel niets te ondernemen.

Uw webmaster, Bertus Reinders