Categorie: Overig

Dolle pret met het internet

Als het goed is had u het al gemerkt, de website van gemeentebelangen heeft er enige tijd uitgelegen. We hebben te maken gehad met een gehackte site. Wanneer u een goed firewall of virusscanner heeft, kreeg u bij bezoek aan onze site een waarschuwing of u kreeg de site helemaal niet te zien. Een zogenaamde "Trojan JS/iframe.Ref" had zich in honderden bestanden genesteld, maakt delen onleesbaar, maar kon zich dus ook op uw pc richten. Dit virus zoekt naar wachtwoorden en vindt deze dus ook. Je kan de site herhaaldelijk schoonmaken, maar wanneer je geen nieuwe wachtwoorden aanbrengt, zal binnen een fractie van een seconde de site weer besmet zijn.

Nieuwe site

We waren dus genoodzaakt de site uit de lucht te halen, want we willen natuurlijk niet dat u door ons een virus zou oplopen op uw pc. Daarnaast was de back-up niet te importeren in de nieuwe omgeving. Gelukkig waren de teksten wel terug te halen. De foto's e.d. en de vele plaatjes waren ook terug te plaatsen. Na ongeveer een 120 uur hard werken is deze vernieuwe site ontstaan. We zullen de zaak nog beter beveiligen, maar tegen deze vorm van internetcriminaliteit is vrijwel niets te ondernemen.

Uw webmaster, Bertus Reinders


 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.