Categorie: Overig

Scheet van een tweet

Social media is key! “Jongens, jullie moeten gaan Twitteren. Echt waar, want anders mis je de boot.” En dus wij twitteren. Niet veel. Nee, zeker niet veel. Als CGB zijn we daar ook een beetje voorzichtig mee. Zijn we ergens op bezoek geweest of hebben we een nieuw artikel op onze site gezet, dan willen we wel een tweet doen uitgaan.

Handsfree twitteren

Handsfree? Hoe kom je daar nu bij, zal je denken. Nou, het volgende doet zich voor: We zitten midden in een raadsvergadering. Er is een goed debat gaande en tijdens dit debat wordt er getwitterd. Niet door ons, want wij blijven bij de les. Maar als het bellen in de auto, zie ik het twitteren in de raadszaal. En dat blijkt ook wel. Want waar haal je de tijd vandaan om ongenuanceerde uitlatingen via Twitter te publiceren. Twitteren – door deelnemers - in de raadszaal zou verboden moeten worden, maar ook het volgen van allerlei nieuwsberichten. Laat staan het mededelen daarvan.

De boodschap

Wat is de inhoud van een tweet? In veel gevallen onzin, waar niemand op zit te wachten. Informatie waar we ook heel goed zonder kunnen. En heel vaak onvolledig. Wat wil je ook zeggen in 140 tekens. Voor de meeste tweets is dit geen probleem. Begeef je je echter op het vlak waar meningen worden geuit of verslag wordt gedaan tijdens een vergadering, dan zien we dat die 140 tekens kennelijk onvoldoende zijn om een juiste weergave te doen. En op dat moment ben je in mijn ogen verkeerd bezig. Uitkijken dus! Er is op het internet veel te vinden over Twitter-etiquette. Maak daar gebruik van, want anders wordt jouw boodschap een scheet van een tweet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bertus Reinders. Voor zijn contactgegevens klik u hier.