Categorie: Overig

Nieuw jaar

De fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden.


Wij willen iedereen een gelukkig en gezond 2012 toewensen, ook in 2012 willen wij weer veel voor de samenleving in Aa & Hunze gaan betekenen.

Wij blijven GEWOON ons best DOEN!

Terugkijkend op 2011 hebben we goede stappen gezet, waarbij de dorpshuisproblematiek in Eext prima is opgelost, het multifunctionele centrum in Gasselternijveen groen licht heeft gekregen, de harmonisering van voetbalaccommodaties tot een goed einde is gebracht, de lastendruk voor de inwoners zeer beperkt is gebleven met wederom weer geen tariefsverhoging van de onroerende zaakbelasting, we middelen hebben vrijgespeeld voor energiebesparende maatregelen en er een leefbaarheidsfonds in het leven is geroepen.

Ook in 2011 hebben wij ons standpunt bepaald ten aanzien van windenergie (meer info hierover is te vinden op de site.)

Helaas zal 2012 in het teken staan van de bezuinigingen. Maar met ons gezond boerenverstand moeten we hier ook uit zien te komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de fractieleden. Voor de contactgegevens klik u hier.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.