Categorie: Overig

Plastic afval container

Wij (CGB) vinden het van groot belang dat onze inwoners goed worden geinformeerd. Des te beter wij ons afval scheiden, des te lager de kosten. CGB is voorstander van het gebruik van communicerende vaten waar het gaat om het vaststellen van de gemeentelijke lasten voor de inwoners. Door kosten op afval te verminderen, kan bij voorbeeld de OZB naar verhouding stijgen. In dat geval blijven de lasten nagenoeg gelijk en kunnen we toch leuke dingen gaan of blijven doen voor onze inwoners.

Oranje container voor PMD-afval

(Deze informatie is ook terug te vinden op de website van de gemeente Aa en Hunze.)

(PMD = Plastic verpakkingen; Metalen verpakkingen; Dranken kartons)

In oktober 2015 krijgt u een extra container met een oranje deksel. Voor deze oranje container betaalt u niet extra. In deze container kunt u naast de plastic verpakkingen ook metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons deponeren. U kunt in de flyer lezen wat er wel/niet in de container mag. (Klik op de flyer voor een groter formaat.)PMD inzamel info

Voordelen container voor PMD-afval

Veel inwoners geven aan dat het inzamelen van kunststof in plastic zakken niet handig is. Daarom stelt de gemeente een container beschikbaar. De voordelen van de container voor het inzamelen van PMD-afval zijn:

• De container staat buiten;
  • Geen zakken meer in de schuur, dat scheelt ruimte;
  • Geen kapotte zakken meer door huisdieren;
  • Geen gedoe meer met zakken bestellen;
  • Het is zo makkelijker om het plastic in te verzamelen;
  • Het is zo makkelijker om aan de weg te zetten;
  • Geen last meer van wegwaaiende zakken bij harde wind.

Verspreiding extra container
oranje afvalcontainersHet plan is om de container in oktober (week 41 tot week 46) bij uw woning neer te zetten. Area Reiniging verzorgt de verspreiding van de containers voor de gemeente.

Vragen
Heeft u vragen over de extra container voor PMD-afval? Bekijk dan de veelgestelde vragen over de container voor PMD-afval. U kunt uw vragen ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0592 - 20 12 20. Uw vragen worden dan beantwoord door de afvalcoach van Area Reiniging.