Categorie: Overig

VNG congres naar NO Drenthe

logo VNGTijdens de raadsvergadering van 29 juni 2017 hebben wij een motie ingediend om het college te verzoeken om samen met buurgemeenten te proberen het VNG-congres (Vereniging Nederlandse Gemeenten) naar Noordoost Drenthe te halen. We hebben in ons gebied alles in huis om de gasten een paar dagen te ontvangen. Daarnaast ligt de gemeente Aa en Hunze centraal in het Geopark de Hondsrug. Samen met onze buurgemeenten kunnen we gastheer zijn voor het VNG-congres - toch al gauw 2500 mensen - op een unieke locatie. De hiermee gepaard gaande kosten zullen bestedingen in het gebied, terugvloeien naar dit gebied. Voor de deelnemende gemeenten (bijvoorbeeld 4 of 5 gemeenten) zullen de totale kosten rond de € 100.000 liggen. Het is een uitstekende mogelijkheid het gebied te promoten. De motie werd door alle fracties ondersteund.