Leefbaar maakt schaatsbaar

Foto met dank aan Douwe DuursmaDat het Leefbaarheidsfonds een schot on de roos is, wordt duidelijk wanneer je de ijsbaan in Gasselternijveen ziet. Met een stimulans van de gemeente zorgen vrijwilligers in tal van plaatsen voor de zo noodzakelijke reurigheid. Zo ook in Gasselternijveen dus, waar men dringend verlegen zat om een ijsbaan. De getoonde zelfwerkzaamheid laat zien welke krachten er in een dorp aanwezig zijn. Door de handen uit de mouwen te steken, wordt met een bijdrage van de gemeente - in dit geval € 25.000 - een klein wonder verricht. Wij mogen de schaatsliefhebbers in Gasselternijveen en omstreken feliciteren met het bereikte resultaat. Nu maar hopen op voldoende vorst, zodat de baan echt gebruikt kan worden.

Binnenkort hopen wij u te berichten over een ander project, waaover wij eerder hebben geschreven, namelijk het dorpshuis te Grolloo. De voltooiing van het project is nabij en ook hier is dankbaar gebruik gemaakt van het Leefbaarheidsfonds.

Succes dus voor het Leefbaarheidsfonds.

Een fonds dat als initiatief van ons en met steun van CDA en GL er inmiddels voor heeft gezorgd dat in veel dorpen activiteiten in het kader van leefbaarheid van de grond zijn gekomen. Het stimuleert organisaties zaken op te pakken en het brengt vrijwilligers in beweging. Het versterkt de samenleving in de dorpen. Het draagt bij aan de bewustwording dat wanneer je samen de schouders ergens onderzet, je met behulp van een financiele ondersteuning uit het fonds, iets voor elkaar kunt krijgen. Iets waar de dorpsgemeenschap beter van wordt. Wij zijn maar wat trots op ons Leefbaarheidsfonds!