Waterbelasting

zwembadenopslot

Blijft dit hek straks dicht door waterbelasting op het leidingwater van zwembaden te heffen?

Staatssecretaris Weekers van financiën wil een extra belasting heffen op water.

• Zal dit de nekslag worden voor onze zwembaden?
  • Waar moeten onze kinderen leren zwemmen?
  • Waar kan onze jeugd zich lekker uitleven?
  • Waar moeten onze ouderen gezond oud(er) worden?
  • Waar moeten onze cliënten van instellingen heen als zij lekker willen ploeteren?
  • Waar moeten onze toeristen heen als de zwembaden op onze campings en bungalowparken niet meer uit kunnen?

En dan wil Minister Schippers van sport een plan opstellen om sluiting van zwembaden te voorkomen. Hoe gek kan man het maken? Wat bedenkt de regering nog meer om onze sport- en recreatiemogelijkheden de nek om te draaien?

Ook voor alle ondernemers is invoering van extra waterbelasting onverantwoord met alle gevolgen van dien, schrijft VNO-NCW en MKB-Nederland.

Wij, als combinatie Gemeentebelangen maken ons grote zorgen.