Waterbelasting

zwembadenopslot

Blijft dit hek straks dicht door waterbelasting op het leidingwater van zwembaden te heffen?

Staatssecretaris Weekers van financiën wil een extra belasting heffen op water.

  • Zal dit de nekslag worden voor onze zwembaden?
  • Waar moeten onze kinderen leren zwemmen?
  • Waar kan onze jeugd zich lekker uitleven?
  • Waar moeten onze ouderen gezond oud(er) worden?
  • Waar moeten onze cliënten van instellingen heen als zij lekker willen ploeteren?
  • Waar moeten onze toeristen heen als de zwembaden op onze campings en bungalowparken niet meer uit kunnen?

En dan wil Minister Schippers van sport een plan opstellen om sluiting van zwembaden te voorkomen. Hoe gek kan man het maken? Wat bedenkt de regering nog meer om onze sport- en recreatiemogelijkheden de nek om te draaien?

Ook voor alle ondernemers is invoering van extra waterbelasting onverantwoord met alle gevolgen van dien, schrijft VNO-NCW en MKB-Nederland.

Wij, als combinatie Gemeentebelangen maken ons grote zorgen.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.