Vitaal en leefbaar Eext door eigen inwoners

Vrijdag 31 mei is de dorpswinkel 'Onze winkel' in Eext heropend. Met vrijwilligers is met man en macht gewerkt om de winkel schoon, opgeknapt en gevuld te krijgen. Eexter en waarnemend fractievoorzitter Rikus Harms doet er regelmatig zijn boodschappen. En spreekt vol lof over de inwoners en de Commissie Dorpsbelangen Eext die hierdoor samen actief bijdragen aan de leefbaarheid van het dorp.

Vitaal en leefbaar Eext

"De dorpswinkel voor Eext is behouden, geweldig! Van de ruim 500 gezinnen uit Eext moesten er minimaal 200 lid worden om de doorstart van de winkel, in de vorm van een coöperatie, te doen slagen. Die grens van 200 is ruimschoots overtroffen. Hieruit blijkt dat de inwoners, samen met de Commissie Dorpsbelangen Eext, actief bijdragen aan de vitaliteit en leefbaarheid van het dorp. En dat is natuurlijk hartstikke mooi."

Arbeidsmarkt

"De winkel wordt op dit moment bemand door drie Eextervrouwen. Daarnaast worden er, in samenwerking met de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) van de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo, twee arbeidsplaatsen vervuld met re-integratiemedewerkers. Zodat ook die mensen weer meedoen op de arbeidsmarkt. Ook dat is een goed initiatief! Natuurlijk ben ik als Eexter zelf ook lid en doe ik regelmatig boodschappen in de winkel. De boodschappenkar is niet altijd vol, maar dat hoeft ook niet. Als iedere dorpsgenoot, of mensen van buitenaf, af en toe iets haalt is het ook goed. Zo blijven we samen werken aan de leefbaarheid van Eext."