Leefbaarheidsonderzoek nu ook schriftelijk

Dankzij vragen van Gemeentebelangen aan het college kunnen de inwoners van Aa en Hunze zonder een internetverbinding nu ook deelnemen aan het leefbaarheidsonderzoek.

De gemeente wil weten hoe het is gesteld met de leefbaarheid in de dorpen. En juist deze leefbaarheid is een stokpaardje voor Gemeentebelangen. Belangrijk dus dat iedereen de mogelijkheid heeft aan dit onderzoek mee te werken.

In eerste instantie was het leefbaarheidsonderzoek enkel digitaal. Een groot deel van de oudere inwoners in onze gemeente heeft echter nog geen internet. En dit is nu net de groep die groeit ten opzichte van het totaal aantal inwoners. Het college wil juist van deze groep weten hoe het staat met leefbaarheid. Erg vreemd dus dat voor dit onderzoek in eerste instantie alleen een digitale vragenlijst beschikbaar was.

Gelukkig is deze fout hersteld. Ook de inwoners zonder internet kunnen nu deelnemen aan het onderzoek. De fractie van Gemeentebelangen is scherp op dit soort zaken en houdt ook in de toekomst een vinger aan de pols.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.