Leefbaarheidsonderzoek nu ook schriftelijk

Dankzij vragen van Gemeentebelangen aan het college kunnen de inwoners van Aa en Hunze zonder een internetverbinding nu ook deelnemen aan het leefbaarheidsonderzoek.

De gemeente wil weten hoe het is gesteld met de leefbaarheid in de dorpen. En juist deze leefbaarheid is een stokpaardje voor Gemeentebelangen. Belangrijk dus dat iedereen de mogelijkheid heeft aan dit onderzoek mee te werken.

In eerste instantie was het leefbaarheidsonderzoek enkel digitaal. Een groot deel van de oudere inwoners in onze gemeente heeft echter nog geen internet. En dit is nu net de groep die groeit ten opzichte van het totaal aantal inwoners. Het college wil juist van deze groep weten hoe het staat met leefbaarheid. Erg vreemd dus dat voor dit onderzoek in eerste instantie alleen een digitale vragenlijst beschikbaar was.

Gelukkig is deze fout hersteld. Ook de inwoners zonder internet kunnen nu deelnemen aan het onderzoek. De fractie van Gemeentebelangen is scherp op dit soort zaken en houdt ook in de toekomst een vinger aan de pols.