Noodkreet culturele organisaties Gieten gehoord

Eerder deze week spraken we met vertegenwoordigers over de stand van zaken betreffende fysieke ruimtes voor repetities, optredens, toneeluitvoeringen, tentoonstellingen en decorbouw. Tijdens de begrotingsvergadering spraken zij zelf in.
Sinds het wegvallen van The House, een veranderende bedrijfsvoering bij Jimm's en nieuwe ontwikkelingen bij het Dr Nassaucollege zijn de mogelijkheden voor deze organisaties om te repeteren en uit te voeren in Gieten bijna onmogelijk geworden. Dat uitgerekend het 'grootste' kerndorp van Aa en Hunze geen passende voorzieningen heeft accepteren wij niet.
Los van ruimtegebrek hebben veel verenigingen praktische en logistieke problemen. We kenden de problematiek, maar de ernst werd in het gesprek dat we met ze hadden nog duidelijker. Als we hier met elkaar niets aan doen dan zal het verenigingsleven in Gieten doodbloeden. Een culturele aderlating dat ten koste gaat van de gemeenschapszin.
Het college heeft nu toegezegd mee te denken in dit huisvestingsprobleem. Dat is stap 1. En daar zijn wij, samen met de betreffende verenigingen en organisaties en commissie Dorpsbelangen Gieten, erg blij mee.