Onderzoek containergebruik dorpshuizen


Combinatie Gemeentebelangen heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van afvalcontainers onder de dorpshuizen etc. in Aa en Hunze. Tijdens de invoering van de oranje container kwamen vanuit de dorpshuizen vragen in onze richting. Wij zijn met deze vragen aan de slag gegaan, hetgeen geresulteerd heeft in een rapport. Dit rapport hebben wij aangeboden aan het college. Aan de hand hiervan zijn aan diverse dorpshuizen groene en oranje containers aangeboden. Voor het overige afval dienen de dorpshuizen zelf zorg te dragen. De meesten hebben een regeling voor het afhalen van hun overig bedrijfsafval.

Zie het rapport voor een overzicht van het onderzoek en de resultaten. Download hier het rapport.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.