Categorie: Op bezoek bij
We blijven plakken ...

postersplakken Zaterdagmorgen 8 februari 2014 was er weer door de gemeente de gezamenlijke Plakdag georganiseerd in de gemeentewerkplaats aan de Oelenboom in Gieten. Elke politieke partij werd in de gelegenheid gesteld om "hun" verkiezingsposter op de plm. 30 borden te plakken. Vanuit de griffie werd per mail aanbevolen direct om 09.00 uur met het plakken te beginnen. De praktijk doet echter anders vermoeden.

Eerst werd er gezellig, gezamenlijk een kop koffie gedronken waarna we ons om plm. kwart over negen richting de plakschuur begaven. Dan moet er een indeling worden gemaakt op de borden waar de posters geplakt moeten worden. Ik was zo vrij om direct lijst 1, "Gemeentebelangen" links boven in de hoek te leggen. Vervolgens sloten lijst 2, "PvdA", lijst 3, "VVD" en lijst 4, "CDA" zich er bij aan. Op de tweede rij bleef "genoeg" ruimte voor Groen Links en D66. Beide partijen hadden iets kleinere posters zodat die besloten om er twee op te plakken.

Al snel werd duidelijk dat een ieder zijn taak naar behoren vervulde, de samenwerking verliep als een trein. Twee borden lagen op bokjes klaar, de lijm werd aangebracht, de poster op het bord geplakt en vervolgens met de handveger uitgestreken. Het bord werd tegen de muur geplaatst om te drogen en de volgende twee werden weer op de bokjes gelegd. Om half elf, na plm. een uur "plakken" was de zaak gepiept.

Voor onze partij waren Nanno, Jos en Gerrit (tekst) aanwezig. Op de foto ziet u onze poster op zijn plek. Lijst 1! Laten we het zo houden! (klik op de foto)