Categorie: Op bezoek bij
We blijven plakken ...

 

postersplakken Zaterdagmorgen 8 februari 2014 was er weer door de gemeente de gezamenlijke Plakdag georganiseerd in de gemeentewerkplaats aan de Oelenboom in Gieten. Elke politieke partij werd in de gelegenheid gesteld om "hun" verkiezingsposter op de plm. 30 borden te plakken. Vanuit de griffie werd per mail aanbevolen direct om 09.00 uur met het plakken te beginnen. De praktijk doet echter anders vermoeden.

 

Eerst werd er gezellig, gezamenlijk een kop koffie gedronken waarna we ons om plm. kwart over negen richting de plakschuur begaven. Dan moet er een indeling worden gemaakt op de borden waar de posters geplakt moeten worden. Ik was zo vrij om direct lijst 1, "Gemeentebelangen" links boven in de hoek te leggen. Vervolgens sloten lijst 2, "PvdA", lijst 3, "VVD" en lijst 4, "CDA" zich er bij aan. Op de tweede rij bleef "genoeg" ruimte voor Groen Links en D66. Beide partijen hadden iets kleinere posters zodat die besloten om er twee op te plakken.

Al snel werd duidelijk dat een ieder zijn taak naar behoren vervulde, de samenwerking verliep als een trein. Twee borden lagen op bokjes klaar, de lijm werd aangebracht, de poster op het bord geplakt en vervolgens met de handveger uitgestreken. Het bord werd tegen de muur geplaatst om te drogen en de volgende twee werden weer op de bokjes gelegd. Om half elf, na plm. een uur "plakken" was de zaak gepiept.

Voor onze partij waren Nanno, Jos en Gerrit (tekst) aanwezig. Op de foto ziet u onze poster op zijn plek. Lijst 1! Laten we het zo houden! (klik op de foto)

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.