Categorie: Op bezoek bij
Bezoek aan Eext

dorpshuis-eext

Zaterdag 18 januari 2014 bracht een afvaardiging van onze fractie een bezoek aan de vrijwilligers van het dorpshuis in Eext. De vrijwilligers zijn al enige tijd bezig met een enorme verbouwing en uitbreiding van het voormalig café tot een dorpshuis. Tijdens de koffie gaf een trotse voorzitter, Jan Hospers de stand van zaken weer. Men liep ook tegen tegenvallers aan. In tegenstelling tot de oorspronkelijke plannen moest een groot deel van het dak worden vervangen. Dit bracht een forse financiële tegenvaller met zich mee. Hierdoor moest er nog inventiever worden omgegaan met de uitvoering van de overige taken. De inzet van vrijwilligers moest worden vergroot om de plannen te realiseren. Omdat het dorpshuis wordt gedragen door een groot deel van de inwoners lukt dit.

In de komende maanden moet er nog flink worden doorgewerkt om de plannen af te ronden. Momenteel is men druk doende rondom het deel van het gebouw dat wordt ingezet als jeugdhonk. Naar verwachting zal in het volgend kwartaal de jeugd de overgang kunnen maken van de boerderij naar het nieuw onderkomen. Met dit nieuw gebouw krijgt Eext een gemeenschapsvoorziening waar men trots op mag zijn.

Op de foto ziet u werkzaamheden nabij de ingang van de jeugdhonk. (klik op de foto)