Categorie: Op bezoek bij
Bezoek aan beurs Bouwplan

bouwplan-2014

Vrijdagmiddag 31 januari 2014 de start van de tweedaagse beurs Bouwplan. Een viertal gemeenten waren op de beurs aanwezig, waaronder de gemeente Aa en Hunze. Bouwbedrijven, isolatie, serres, meubelen, stoffen, banken en meer bouw of wonen gerelateerde zaken zorgden er voor dat je goed ideëen kon opdoen. Aa en Hunze showde het plan Nooitgedacht op een wel heel trendy wijze.

Interactief op een groot touch screen. 

Bouwplan-touch

Raadsleden kregen vrijkaarten. Omdat geïnteresseerden in woningbouw uit Annen, Eext, Gieterveen en Grolloo hun adresgegevens hebben ingeleverd, heb ik namens onze fractie gevraagd of juist deze groep kaarten zou kunnen krijgen. Dit idee werd direct opgepakt en inmiddels weet ik dat een aantal kaarten inderdaad gebruikt zijn. Dat er van de plannen in de dorpen niets te zien was, vonden deze bezoekers jammer. Wie weet op een volgende beurt.

Bertus Reinders, Grolloo. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op.

Op de foto ziet een deel van de stand van onze gemeente. (klik op de foto)

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.