Categorie: Op bezoek bij
Bezoek aan Excellente school

nassaucollege-gieten

Op maandagmiddag 20 januari 2014 waren een aantal leden van onze fractie op bezoek bij het dr. Nassau College in Gieten.

Middels de overhandiging van een bos bloemen aan mevrouw Annalies Mulder, de vestigingsmanager,feliciteerde raadslid Nanno Pul de school met het predicaat Excellente school 2013.

De raadsfracties waren uitgenodigd om kennis te nemen van de positieve ontwikkelingen rondom de groei van de school vanuit een diep dal van slechts 84 leerlingen in 2008 naar 235 momenteel. De situatie was in 2008 alarmerend en het voortbestaan was in het geding. Inmiddels gaat het zo goed dat de school namens het ministerie van onderwijs het predicaat Excellent heeft verkregen. Het is een erkenning voor het personeel, voor haar inzet, expertise, vakmanschap, bevlogenheid en het vertrouwen in elkaar.

Hierna bracht mw. Mulder de huisvestingsproblematiek aan de orde. Enerzijds groeit de school uit zijn jasje door een toename van leerlingen en een uitgebreider aanbod van onderwijs. Anderzijds is het gebouw aan groot onderhoud toe. Zij liet een conceptplan zien, dat erin voorziet dat er deels nieuwbouw nodig is en dat bepaalde faciliteiten in het bestaande gebouw vernieuwd moeten worden zoals onder andere de toiletgroepen en werkkamers.

De directie gaat op korte termijn met het gemeentebestuur in gesprek over de plannen.

Wij hebben de informatie met grote belangstelling tot ons genomen en feliciteren de school nogmaals met het behaalde succes. De plannen rondom de school zullen in de fractie worden besproken.

Gieten, 20 januari 2014. Henk Heijerman   (klik op de foto)