Categorie: Op bezoek bij

Knooppunt Balloo geopend

20150518 Knooppunt Balloo 001

Op 18 mei 2015 is "knooppunt Balloo", onderdeel van het levend bezoekersnetwerk Nationaal Park Drentsche Aa officieel geopend. Het knooppunt bestaat uit de nieuwe schaapskooi (de oude is afgebrand in 2011), een dienstwoning voor de herders, een wol atelier en het net nieuw aangelegde natuur transferium. Hier kan men de auto parkeren om vervolgens te voet of met de fiets verder te gaan. 20150518 Knooppunt Balloo 002De nieuwe parkeerplaats heeft het model van een Brink, biedt plaats aan 50 auto´s en voorziet de bezoeker van informatie over bijvoorbeeld fiets- en wandelroutes. Met het aanleggen van het knooppunt heeft men de dorpskern van Balloo willen ontlasten, probeert men het berm parkeren tegen te gaan en door het gebruik van verschillende materialen in de weg zijn er verkeersremmende maatregelen getroffen. De houtwallen zijn hersteld, er is nu een duidelijke relatie met het Balloërveld en het Smalbroeken loopje bij Loon is aangepakt. Dit alles in samenspraak 20150518 Knooppunt Balloo 003met de inwoners van Balloo en alle betrokken instanties.

Hendrik Oosterveld (voorzitter van het Overlegorgaan) reikte aan een viertal mensen het certificaat gastheer/gastvrouw van het Nationaal Park Drentsche Aa uit waarna hij samen met wethouder Henk Heijerman heel even voor de "foto" het hek dat toegang geeft tot de parkeerplaats aan de kant zette. 20150518 Knooppunt Balloo 004Het duurt nog even voor er daadwerkelijk auto's op het natuur transferium geparkeerd kunnen worden. De parkeerplaatsen hebben kunststof gaas op 10 cm diepte met speciaal diepgeworteld gras. Dat moet eerst twee keer gemaaid worden voor je er kunt parkeren zonder dat je sporen achterlaat bij het weer wegrijden.

20150518 Knooppunt Balloo 00520150518 Knooppunt Balloo 006

Bij de foto's:

Nieuwe schaapskooi met herderswoning en wol atelier.

Bij de groepsfoto staan links onder de paraplu: eerst Hendrik Oosterveld en naast hem Henk Heijerman.

Verhaal en foto's zijn een bijdrage van Greet Oosterhuis